Valtuuston kokouksesta ja kuntalaisaloitteen käsittelystä Länsiväylässä

10.9. Länsiväylän juttu:

Espoon valtuustossa oli myöhään maanantaina tai itse asiassa jo yön puolella historian havinaa. Valtuusto käsitteli Espoon ensimmäistä valtuustoon ehtinyttä kuntalaisaloitetta. Lähes 5 800 espoolaisen aloitteessa vaaditaan Träskändan tyhjillään olevan ja historiallisesta arvokkaan kartanon jättämistä kaupungin hallintaan ja saamista kaupunkilaisten käyttöön. Kun aloitteen tekijöitä on yli kaksi prosenttia kaupungin tai kunnan asukasluvusta, aloitteeseen on valtuuston vastattava. Valtuusto pääsi käsittelemään aloitetta vasta kello 22 jälkeen, koska muut asiat olivat puhututtaneet valtuutettuja tuntitolkulla. Valtuuston puheenjohtaja Inka Hopsu (vihr.) valitteli, että näin historiallista kuntademokratiaan liittyvä asiaa käsitellään niin myöhään.Valtuusto hyväksyi aloitteeseen laaditun vastauksen yksimielisesti.

Kaupunki ei suoraan lupaa aloitteentekijöille, että heidän esityksensä toteutuu, mutta positiivia viestejä vastauksesta löytyy.Kaupunki lupaa tehdä kartanoon julkisivuremontin ensi vuonna, jotta rakennuksen rapistuminen estetään.Sisätiloihin ei vielä puututa ennen kuin kartanon kohtalosta on ratkaisu kaikkein tärkein asia eli miten sitä jatkossa käytetään.

Kartanolle on pitkään etsitty vuokralaista, mutta sellaista ei ainakaan kaupalliselta puolelta ole löytynyt. Tiloista on ollut kiinnostunut Träskändan kartanon ystävät ry ja Espoon perinneseuran Aurora-työryhmä. Viime vuonna kiinnostusta on osoittanut myös Nuorisokeskus, jonka kanssa neuvottelut jatkuvat. Kaupunki lupaa järjestää vielä tänä vuonna asukastilaisuuden, jossa pohditaan kartanon käyttöä. Valtuusto hyväksyi vielä lisukkeeksi asiaan yksimielisesti Tiina Elon (vihr.) aloitteesta ponnen, jossa toivotaan, että kartano säilyy kuntalaisille avoimena tilana.

Lue juttu Länsiväylän sivuilta:

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/798915-valtuusto-teki-yolla-historiaa-kasittelyssa-ensimmainen-kuntalaisaloite-joka-kaiken