la 22.9. klo 14-17 Puistomakasiini Träskändassa!

Träskändan puistomakasiini Träskändan puiston vaaleanpunaisessa kappelissa ja Piparkakkutalossa lauantaina 22.9. klo 14-17.
 
Träskändan puutarhalla ja puistolla on pitkä historia. Siellä lienee viljelty lähinnä hyötykasveja sen ollessa vielä upseerin virkatalona. Monet virkatalot myytiin, kun Suomen armeija lopetettiin maan autonomian myötä, ja ne saivat vähitellen kartanomaisen luonteen. Prokuraattori Carl Walleen osti Träskändan 1820 ja teetti sen ympärille suuren puiston. Hänen tytärpuolensa Aurora Karamzin oli sen seuraava omistaja. Hän oli aidosti kiinnostunut puutarhataiteesta ja käytti hyvin paljon varoja Träskändan puiston kaunistamiseksi ja edelleen kehittämiseksi.
 
Eeva Ruoff

Saamme 22.9. -tapahtumaamme vieraaksi Aalto yliopiston maisema-arkkitehtuurin historian ja teorian dosentin Eeva Ruoffin. Ruoff väitteli Bernin yliopistossa vuonna 1977 aiheesta Studies on the Italian Flora. Hän on tutkinut Sveitsissä puutarhataidetta ja antiikin historiaa. Ruoff sai kirjastaan Vanhoja suomalaisia puutarhoja (Otava 2001) Lauri Jäntin palkinnon. Hän on toiminut Sveitsin puutarhakulttuuriseuran puheenjohtajana ja kuulunut Icomoksen (International Council on Monuments and Sites) komissioon, joka arvioi Unescon maailman kulttuuriperintöjen luetteloon otettavia kohteita. Eeva Ruoff pitää luennon Träskändan puiston vaaleanpunaisessa kappelissa klo 14.

 
Viuluduo Vihta

Musiikista vastaa viulistiduo Vihta
Vihta on kahden viulistin energinen duo. Kaksikko on etsinyt repertuaatiinsa pohjoismaisen kansanmusiikin helmiä sekä esittää myös omia sävellyksiään. Parin saumaton yhteistyö luo mahdollisuudet luoville ratkaisuille, joista yhtyeen jäsenet Laura ja Vellu ottavat kaiken ilon irti. Vihta esiintyy klo 15-15.30.
Yhdistyksen kahvila palvelee Piparkakkutalossa koko tapahtuman ajan klo 14-17. Varaa käteistä mukaan!

La 22.9. OHJELMA:
klo 14-15 Eeva Ruoff pitää luennon Träskändan puiston historiasta vaaleanpunaisessa kappelissa
klo 15-15.30 Musiikkiesitys viuluduo Vihta esiintyy vaaleanpunaisessa kappelissa
klo 15.30-16.30 Mari Anthoni vetää opastetun historialuennon Träskändan puistossa. Lähtö Piparkakkutalolta. Säävaraus! Myrskyisän kelin sattuessa luento vaaleanpunaisessa kappelissa!

Makasiini-tapahtumalla Träskändan Kartanon ystävät ry. kerää tukea historiallisesti arvokkaan kartanon säilyttämiseksi ja avaamiseksi kuntalaiskäyttöön. Träskändan kartanon ystävät ry. on saanut avustusta tapahtumaan Espoon Kaupungin kulttuurilautakunnalta.

Osoite: Träskändan Puistotie 6, 02940 Espoo
Autoilijat: paikoitus Järvenperän koulun ja Träskändan kartanon parkkipaikalle.

Yhdistyksen facebook-sivut: Pelastetaan Träskändan kartano kuntalaiskäyttöön
www.traskandankartano.fi
www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3045