Kesäteatteri tuo Träskändan kartanon maille kauhua, komediaa ja historian siipien havinaa

Espoolainen Yhteisöteatteri Jäänsärkijät toteuttaa kesällä 2019 teatteriesityksen Tarttumattomat. Se on komedia, joka yhdistelee historiallista faktaa ja zombie-kauhugenreä vauhdikkaaksi teatterikokemukseksi. Näytelmässä kierretään Träskändan kartanon mailla fiktiivisen Kartanon kaverit ry:n johdolla.

Näytelmä sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa jokapäiväisten ongelmien lisäksi uusi, persoonallisuutta muokkaava sairaus riehuu valloillaan. Tästä huolimatta arki jatkuu ja Träskändan kartanosta ja Aurora Karamzinista kiinnostuneet Kartanon kaverit pitävät perinteistä opastuskierrostaan. Kierrosta haittaavat niin vetäjien erimielisyydet kuin Tarttuneet, jotka keskeyttävät ohjelman aika ajoin. Siltikään yhdistyksen hilpeät jäsenet eivät anna minkään pysäyttää historiallisesti valaisevaa ja taiteellisesti tiedostavaa kierrostaan.

Tarttumattomat on Yhteisöteatteri Jäänsärkijöiden tuotantoa. Esityksen on ohjannut ja käsikirjoittanut Riina Salmi ja tuottanut Ida Heimonen ja Kaisa Pudas. Esityksen keskiössä oleva Träskändan kartano on vuosia tyhjillään seissyt Espoon kaupungin omistama arvorakennus, johon on kuntalaisaloitteen ansiosta ryhdytty suunnittelemaan julkisivuremonttia tänä vuonna.

Esitykset: pe 2.8, su 4.8., ti 6.8., ke 7.8.,pe  9.8., su 11.8., ke 14.8., pe 16.8., la 17.8., ti 20.8., pe 23.8., la 24.8.2019 klo 19.

Esitys liikkuu Träskändan kartanon alueella ja lasten kulttuurikeskus Aurorassa.

Liput: etukäteen 20€/12€, ovelta käteisellä 25€/15€.

Tarttumattomat-näytelmän lippukaupan osoite: https://jaansarkijat.tapahtumiin.fi

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

www.yhteisoteatterijaansarkijat.com

Työryhmä:

Ohjaaja: Riina Salmi

Käsikirjoittaja: Riina Salmi

Tuottajat: Ida Heimonen ja Kaisa Pudas

Esiintyjät: Heini Hermunen, Linda Jaser, Ida Pirttisaari, Kaisa Pudas, Iida Sääksberg, Eemeli Utunen ja Aada Varonen

Esitystä tukee Espoon kaupunki.

Yhteistyössä Träskändan kartanon ystävät ry:n ja lasten kulttuurikeskus Auroran kanssa